NOW

Een spannende en unieke mogelijkheid om kennis uit te wisselen en de stand van zaken op te maken. Ik kijk er naar uit!
In this meeting, we will not only focus on practical issues but we will also cover the more theoretical. Often forgotten, discussion can change the way one thinks. Safer and more sustainable printmaking goes far beyond new techniques and material, it‘s also having an impact on the way we think about the nature of printmaking. Is ‘non-toxic’ printmaking opposing traditional ways of working? Why is there so much opposition? Is this ‘green way’ as ‘green’ as it pretends to be? Should ‘non-toxic’ be the way printmaking is taught in schools, studios, and residencies…

Check it out and sign up.

 


tentoonstelling in galerie gewaagd

tentoonstelling in galerie gewaagd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11-06-2017 Vanmiddag was de opening  van de tentoonstelling OFFLINE  in Galerie Gewaagd in Hornhuizen. De tentoonstelling loopt tot zondag 9 juli.

Na hun studie aan de Master Kunsteducatie Groningen besluiten vijf kunstenaars te blijven samenwerken. OFFLINE is hun gezamenlijke expositie die laat zien hoe zij kunst maken met onderzoeken verbinden en hoe ze hier mee verder gaan.

Colien Langerwerf: Performatieve kunst

Rozemarijn Nelum Thushari Tromp: Animatie

Sanne Oorebeek: Lijn in pen en grafiek

Wigbert Schulte: De kunst van het ontmoeten; een liederlijke ervaring.

Pol Taverne: Grafiek


pol-taverne-wolken-2-droge-naaldpol-taverne-wolken-1-droge-naald

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw werk gemaakt voor Blauwdruk. Wolkenbildern. Het is ingewikkled om te maken, de wolken in spiegelbeeld zijn, ook met behulp van een spiegel erg moeilijk te zien. Mijn oog verdwaald maar het is spannend, het gaat verder waar ik gebleven ben met het Rembrandt Experiment voor mijn afstuderen. Ik heb een nieuw ritme van werken een andere blik en ergens geloof zelfs iets van rust gekregen. Nu alleen nog meer tijd vrijmaken om te werken!


10-10
Net terug van de kunstbeurs Art THeHaque. Hier stonden we met de tentoonstelling BLauwdruk met leden van de VOG, de vereniging van orginel grafiek. Alle kleuren blauw in een vast formaat van 50 x 50 gaf een prachtige doorsnede van grafische kunst. Heel veel enthousiaste reacties van zowel bezoekers als standhouders.

logo-blauwdruk-klein

 


 

eindonderzoek

 

15-september
IK BEN CUM LAUDE AFGESTUDEERD AAN DE MASTER KUNSTEDUCATIE GROININGEN!! Je kunt mijn thesis intergraal downloaden onder A/R/T. Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je me altijd benaderen via het contact formulier. Ik geef graag tekst en uitleg over zowel de methode die ik gebruikt heb, A/R/Tography als over de inhoud:

Wat gebeurt er als je kunstgeschiedenis gebruikt als leermeester om zelf kunst maken?
Deze vraag vormde een begin waar vanuit mijn onderzoek met A/r/tography zich verder ontwikkelde op drie sporen als een rhizoom. A/r/tography is een vorm van educatief-artistiek onderzoek die de praktijken van de kunstenaar/ de onderzoeker /de docent als bron van kennis beschouwt en met elkaar verbindt.

Op A/R/T kun je de prenten zien die ik binnen dit onderzoek gemaakt hebt zien.


september 2016

Met de groep MKE2014-2016 hebben we een middag georgainseerd waarin we ons onderzoek, afgerond of niet, presenteerden aan geinteresserden, werkweld en familie. Een geweldige dag om vrijuit uit te wisselen, te laten zien en heel veel reacties terug te krijgen. Tussendoor eten met docenten en s ‘avonds was de uitreiking in kleine kring. Een fantastische dag, bedankt allemaal!

ecole_6_07_def2ecole_6_07_def1

Hele slechte timing, mijn thesis is eindelijk af en ingeleverd maar mijn site is gecrasht na een mislukt update.

Alle afbeeldingen zijn weg en de functionaliteit heeft het begeven. Ik ben er mee bezig, en hoop het zo snel mogelijk weer aan de praat te krijgen, een nieuw thema maar het kost nog even werk,

wordt vervolgt…


1. 77 x 100 cm 2014

augustus 2014
Eindelijk weer aan het werk. Een fantastische zomer, de tijd om te kijken en te maken. Het land verandert zo snel nu.


40 x 60 cm 2012

Juni 2014.
Een jaar niet in mijn atelier gewerkt. Geen beschikbare ruimte, al mijn focus was gericht op mijn afstuderen. Mijn laatste werk hangt nog steeds te wachten op een antwoord aan de muur in mijn atelier. De kleinere platen zijn soms een voorschets van een grote, maar niet eenvoudiger om te maken. De prent hierboven is 40 x 59 cm. Het evenwicht en de ruimte tussen armbeweging en plaat is bij kleine platen minder makkelijk. Nu is hij goed, de kleur en het beeld zijn in evenwicht. Ik heb er twee gedrukt.

Het is geweldig om weer op Academie Minerva rond te lopen, alle werkplaatsen weer te kunnen gebruiken. Contact met studenten, docenten en werkplaatsassisten. Goed om je weer te meten aan waar je vandaan komt.

In september start ik met de Master Kunstseducatie aan de Hanze en de NHL. Ik ben zeer benieuwd. Ik richt me op het profesionaliseren van zowel mijn docentschap als mijn kunstenaarschap.

 


Make a move 2013 Bagagehal Amsterdam. Samen met de nieuwe lichting , de nieuwe leden van de Vereniging voor Orginele Grafiek 2013.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Savelogo-blauwdruk-kleinlogo-blauwdruk-klein

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save