what is a print?

what is a print?

IMG_5699

 

 

 

 

 

Links Fynn en Floor aan het werk in de grafiekwerkplaats Academie Minerva voor het Metamorfosen project 2014. Hieronder vindt je wat uitleg over grafiek.Hoe werkt het? Het beste is om het gewoon te doen. Maar deze kleine animaties geven je wel een snel idee over de volgorde en logica van het drukken. Het MoMa heeft een prachtige animatie van What is a print?  Hoogdruk en diepdruk: woodcut, etching, silkscreen and lithography. Click on the link or the picture and it will show.
Het Rembrandthuis in Amsterdam heeft  een duidelijke animatie over diepdruk, hoe je een plaat prepareert en drukt. Zo maak je een ets  Maar nogmaals grafiek leer je het snelst door niet teveel na te denken en uit te proberen.

Ik ben lessen aan het voorbereiden voor mijn afstudeeronderzoek voor de master kunsteducatie. Op wat voor manier kun je de kunstgeschiedenis gebruiken om te leren maken, en op wat voor manier kun je het maken gebruiken om kunstgeschiedenis te leren. Ergens in die wisselwerking ontstaat een dynamiek die denk ik cruciaal is voor kunstonderwijs.

Dit onderzoek post ik straks ergens op mijn site met foto’s links en alles maar even voor nu een hele leuke link voor lessen gebaseerd op kunstgeschiedenis. kunst maken-kunst kijken