Studio_PG

Studio_PG

logo-studio-pg-goed

 

 

 

 

Samen met 15 leerlingen uit klas 3, 4 en 5 van het Praedinius Gymnasium zijn we dit jaar voor het eerst gestart met Studio_PG, een ontwerpbureau binnen de school. Het is soms lastig om af te spreken, we staan niet in het rooster maar iedereen is flexibel. De lessen zijn wisselend op Minerva en in het computerlokaal op school. De eerste opdracht was : ontwerp een logo voor ons ontwerpbureau.De laatse opdracht loopt nog, de laaste fase. Hieronder de eerste voorkanten van de kerstkaarten voor de directie van de school.

Binnenwerk


De tweede opdracht was een brainstorm sessie over wat voor soort opdrachten we zouden kunnen en willen doen binnen de school, en hoe we die opdrachten binnen zouden kunnen halen. De eerste uitkomst was dat we eerst zichtbaar zouden moeten worden. Wat we doen en hoe we te bereiken zijn voor opdrachten. Daarvoor maakten ontwierpen ze wervende posters en teksten zoals hieronder door een leerling zijn geschreven.
Het praedinius heeft een groep voor toneelspelers, muziekanten, debateerders zelfs een huiswerkklas! Nu ook nieuw op het PG, studio PG. Een ontwerperstudio voor jong ontwerpers van het Praedinius. Leerlingen van klas 3 tot en met 5 kunnen hier ontwerpen wat ze willen en dat niet alleen. Studio PG biedt een thuisbasis voor net beginnende ontwerpers, je leert hoe je aan opdrachten komt en wat daar verder bij komt kijken. Verder is het een begin van je portofolio, die je kunt gebruiken voor een studie.
Studio PG zoekt in het begin ontwerp opdrachten binnen school: promotievideos, menukaartkantine, kerstkaarten, stickers, truien etc. Om uiteindelijk zo groot en succesvol mogelijk te worden. Ben jij de perfecte opdrachtgever die onze crew aan het werk kan zetten, mail dan naar:”

De derde opdracht kwam uit school. Ontwerp posters voor de jaarlijkse Auditie voor het schooltoneelstuk van de Toneelvereninging Elo. Twee sereis gedrukte posters op 50 x 65 en een digitale poster hangen nu in de school.

 

Save

Save

Save

Save